Egyéb
  A háztartási vagy professzionális fűnyírógépek használata során is fellépnek kenési igények. Ezek kielégítésére sokszor az általános kenőanyagok is megfelelőek, de az esetleges árkülönbség miatt érdemes a speciálisan ezen berendezésekre szabott termékek közül válogatni.
 

A láncfűrészek esetén fontos a környezetbarát, biológiailag lebomló kenőanyagok használata, hiszen általában az erdőben, vagy egyéb természetileg védett helyen használják őket. Lánckenőolajak esetén hasonlóan fontos a jó tapadóképesség, amely lehetővé teszi az olajfogyás mérséklését és a kenőképesség fenntartását.

A csónakmotorok és jetski-k alapvetően hasonló kenési igényekkel rendelkeznek, mint szárazföldi társaik. Azonban a vizes környezet mind technikai, mind környezetvédelmi szempontból plusz feltételeket támaszt. Az ezeknek való megfelelést biztosítják a speciálisan vízijárművek számára fejlesztett kenőanyagok.
 
Az egyéb kategóriákba be nem férő, esetleg több besorolási osztályba is tartozó kenőanyagok kerülnek ide. Ide tartozik az általánosan használható kenőspraytől a speciális kalibrációs folyadékig bármilyen kevésbé besorolható kenőanyag.