Autóápolás
Autóápolás

Minden, ami az autó ápolásához, karbantartásához nélkülözhetetlen. Az időszakosan cserélendő vagy utántöltendő folyadékoktól kezdve a különböző tisztító- és polírozó anyagokig széles kínálatból választható ki a leginkább megfelelő termék.
 

A fagyálló hűtőfolyadékok a belső égésű motorok hűtővizéhez adagolva védelmet nyújtanak a fagyás és a korrózió ellen.  Általában valamilyen oldószerrel (ioncserélt vízzel) keverve alkalmazzák olyan arányban, hogy a keverék fagyáspontját a motor várható legkisebb hőmérsékletéhez igazítsák.

A hidraulikus fékek közvetítő közege a fékolaj. A folyadékok összenyomhatatlanságának elvén közvetíti a fékpedálon kifejtett erőt a fékberendezés felé. Időszakos cseréjére a benne felhalmozódott szennyeződések (legfőképpen a fékolajnál alacsonyabb forráspontú víz) és az elöregedés miatt van szükség.
 
A szélvédő tisztán tartására szolgáló folyadék. A téli szezonban használt szélvédőmosó folyadéknak fagyálló és jégoldó tulajdonságokkal is rendelkeznie kell a szélvédőmosó rendszer befagyásának megelőzése és a szélvédő fagymentesítése érdekében.
 
Az időszakos autómosásnak és tisztításnak is megvannak a maguk speciális eszközei és termékei. A különböző anyagú és funkciójú alkatrészek, részegységek (karosszéria, műszerfal, gumiabroncs, szélvédő, ülések, stb.) más-más speciális tisztító- és ápolószert igényelnek.